A haldokló titkosügynök vallomása: Ki ölte meg Diana hercegnőt?

A kép Diana, Princess of Wales 1961 - 1997 hivatalos facebook oldaláról származik

1997 augusztus 31-én, nemsokkal éjfél után  egy autó beszáguldott a párizsi  Place de l Alma alagútba és nekivágódott az alagút egyik pillérjének. Az autó négy utasa közül kettő azonnal szörnyethalt, a másik kettő viszont túlélte az ütközést és  egy véletlenül arra járó orvos  segitségének köszönhetően  gyorsan kórházba is jutottak. Az egyik utast sikerült megmenteni,  de másik  életéért hiába küzdöttek az orvosok, ő két óra múlva meghalt.  A halott  Lady Diana Frances Spencer, ő királyi fensége,  a walesi hercegné volt.

20 év telt el a tragikus esemény óta, de az emberek a  mai napig nem felejtették el a gyönyörű fiatal hercegnőt, sem pedig a tragikus halálát. Mindenféle történetek keringtek és keringenek még most is, pl. hogy nem is halt meg, hogy meggyilkolták, hogy  öngyilkosság volt, és még sorolhatnám. A sok szóbeszédre való tekintettel többek között a királyi család is elindított egy hivatalos vizsgálatot, amelyet le is zártak nagyon hamar hivatalosan, és megállapitották ugyancsak nagyon hivatalosan, hogy baleset történt, a sofőr hibás volt, mert alkoholt fogyasztott. Punk tum. A történetnek vége. 

Azaz hogy vége lenne, ha egy egyszerű asszonyról lenne szó. De a szívek koronázatlan hercegnője ma is él az emberek elméjében és szívében, és ezek az emberek azóta is sutyorognak. Nemcsak Angliában, hanem az egész világon. Vizsgálat ide vagy oda, mindenkinek van  saját egyéni véleménye és története, amiben rendületlenül hisz. De az igazságot csak nagyon kevesen tudják, és azoknak pedig hallgatniuk kell. 

Diana hercegnő és Teréz anya nem sokkal haláluk előtt.  A sors fintora volt, hogy egy hét különbséggel haltak meg.  Foto: Daily Express.

Nemrégen azonban valami történt. A Worldtruth tv.  kiszivárogtatta egy  haldokló idős ember vallomását, aki bevallotta,  hogy része volt Diana hercegnő meggyilkolásában, amire a királyi család közvetlenül adott parancsot.

Nézzük a történetet sorjában: 

A 80 éves John Hopkins haldoklik egy kórházi ágyon. Aki kórházban dolgozik, az tudja, hogy egy betegnek nincs múltja a betegágyon, nem számít, ki volt, mi volt életében, most egy beteg, akit gyógyítani kell, ha lehet.  John Hopkins azonban  már nem volt gyógyítható állapotban. Az orvosai közlik vele, hogy már csak pár hét van hátra az életéből.  Ezért elhatározza, hogy mivel veszítenivalója nincs - feltárja a múltját,  - azt a múltat, amit magával kellett volna vinni a sirba. 

Vallomása megrengette Nagy Britanniát.

John Hopkins a Brit titkosszolgálat bérgyilkosaként dolgozott fiatal éveiben, és elmondása alapján 1973 és 1999 között 23 gyilkosságot hajtott végre parancsra.  A munkája   során diszkréten    (méreg, baleset) kellett meggyilkolnia azokat a személyeket, akik felettesei szerint veszélyt jelentettek a Brit biztonságra, - újságírókat, aktivistákat, vagy éppen szakszervezeti vezetőket. 

Mr. Hopkins szerint Diana hercegnő volt az egyetlen nő, akinek részt vett a meggyilkolásában, hozzátéve, hogy a parancs közvetlenül a királyi családtól származott.

A haldokló titkosügynök  és áldozata, a gyönyörű hercegnő. A kép a worldtruth.tv. tulajdona

Amikor megkérdezték, milyen érzései voltak  elvenni  a szívek királynőjének életét, azt válaszolta, hogy érzelmei ambivalensek  voltak,  mert  a hercegnő gyönyörű, fiatal, és  jó szívű volt, de ugyanakkor veszélyt jelentett a királyi koronára.

"A főnököm megmondta, hogy a hercegnőnek meg kell halnia," - közvetlenül Fülöp hercegtől kapta rá a parancsot,- "és  úgy kell végrehajtani, mintha baleset lenne. "

Majd így folytatta: " Soha nem öltem nőt előtte, még kevésbé hercegnőt, de engedelmeskedtem a parancsnak. Amit tettem, a királynőért, és az országért tettem," 

A műveletet végig szigorú kontroll alatt tartotta a Buckingham Palota, szorosan együttműködve a vezető médiával. A haldokló volt ügynök keserűen jegyezte meg: " Nincs szabad sajtó Britanniában,  a vezető média ellenőrzés alatt van."

A gyilkosságot végrehajtották, balesetnek álcázva. A volt ügynök nem árult el részleteket, de egyre többen szellőztetik, hogy az autóval manipuláltak valamit, állitólag egy régi roncs volt  kiglancolva. A koronatanú, aki minden pici részletet aprólékosan tudott, az Hopkins úr főnöke volt, de ő egy "szivrohamban" váratlanul  meghalt   17 évvel ezelőtt.  Hopkins úrról úgy tűnik, megfeledkeztek, mivel elmondása alapján ő az egyetlen, aki részt vett az akcióban, és megöregedett. Az összes tanú már régóta halott. Sőt, Hopkins úr saját magáról is már úgy beszél, mint aki meghalt.

Irónikusan  ezt mondta: "Az utolsó napjaimat szeretném az otthonomban tölteni,- ha tudom. Nem zárom ki, hogy  letartóztatnak, vagy még inkább elnémítanak, de ezzel nekem már csak szívességet tesznek. Bizonyítékaim nincsenek, az összes tanú velem együtt már halott. "

Arra a kérdésre, hogy miért nem beszélt erről előbb, csak annyit felelt: " Mint titkosügynök, én a  koronára esküdtem fel."

Az autó roncsa, amelyben a hercegnő utazott. --Daily Mirror

Mindez persze lehet, hogy csak egy idős ember  lázálma a halálos ágyán. Az is lehet, hogy a történet sem igaz, én nem jártam utána. Az viszont nagyon érdekes, hogy amikor a hivatalos hirt megkapta a királyi család a skóciai Balmoral kastélyban, hidegvérrel tudomást sem akartak venni róla először. Harry herceg többször nyilatkozott arról, hogy édesanyja halálának napján minden a megszokott mederben folyt. semmi nem utalt arra, hogy tragédia történt volna.

Amikor az akkori miniszterelnök, Tony Blair figyelmeztette a királynőt, hogy nem hallgathat, mivel tömegek várják a hivatalos nyilatkozatot a hercegnő haláláról, akkor elsősorban Fülöp herceg volt a legjobban felháborodva, és tiltalkozott mondván, hogy Diana a válás óta már nem tagja a királyi családnak, a temetése a Spencer család magánügye.

Végül is a királynő engedett a miniszterelnök kérésének, és érzéketlen arccal körbejárta a virágokat a Buckingam palota előtt, majd felolvasta az ilyenkor szokásos hivatalos nyilatkozatot a hercegnő haláláról, ezzel elismerve, hogy Diana a családhoz tartozott. Tette mindezt meggyőződése nélkül, haragosan, meggyűlölve a munkásosztályt képviselő miniszterelnököt.  Van egy Oscar díjas film erről az eseményről, és meglepően élethű. 

A királynő nem felejtett, mert amikor az unokája, William herceg esküvője volt, Tony Blair volt az egyetlen volt miniszterelnök, aki nem kapott meghívást a ceremóniára. Mindenki ott volt, az akkori miniszterelnök, a volt miniszterelnökök is mind- ez egy kivételével. A Szent James palota szóvivője szerint Mr. Blair nem tartozott a lovagok körébe, ezért nem kaphatott meghívót.  Kifogás.

Fülöp herceg  nem hajt fejet Diana temetésén - Daily Mirror

 Azt is érdemes megnézni, hogyan sétált Fülöp herceg Diana koporsója után.  A két gyermeken annyira látszik a bánat, hogy összeszoritja az ember szivét. Még az apjuk, Charles is meghajtja úgy, ahogy a fejét. Fülöp herceg azonban  felemelt fejjel, főhajtás nélkül ballag a kikényszeritett királyi temetésen.   A Daily Mirror egész oldalas cikket hozott le a királyi család érzéketlen reakciójáról.

A cikk és a félperces video linkje  ITT található.

Akárhogy is történt, a tény tény marad. Elment egy gyönyörű fiatal hercegnő,  két gyermek anyja, a fél világ imádottja, és soha nem tudjuk meg igazából,    hogy miért és hogyan. 

Az alábbi felvételek nem a hercegnőről, hanem egy édesanyáról készültek. Nem kell hozzá sok magyarázat, hogy mindenki láthassa, mennyire szerette a fiait. 

Az eredeti képek, valamint további képkért katt IDE.

William herceg első lépései 

A kis vörös Harry herceg, egész Anglia imádja  a mai napig 

 

William és a mama

 

Nagyon tud fújni a szél Angliában. 

 

 A fiúk már nagyobbacskák.

 

Sielés a mamával

 

A hires Thorpe parki felvétel a vízicsúszdán.

 

Forrás:  Worldtruth.tv.   Az eredeti cikk angolul itt olvasható: